Wybierz: PL ENG
Wybierz: £ $ PLN
Jesteś tutaj: Polityka prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Ochrona Danych Osobowych: 23-03-2021

Podstawa prawna: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

1. Odwiedzając stronę: www.tradycja-katolicka.pl, która jest zarządzana przez: Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej, wyraziliście Państwo zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych, o świadczeniu usług drogą elektroniczną zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002r. (Dz.U. z 2002r., Nr 144, poz. 1204 z późn.zm), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – RODO (Dz. Urz. UE L 119, s.1) oraz ustawie z dnia 16 lipca 2004. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004r., Nr 171, poz. 1800 z późn.zm.) w celu: dokonania przez Państwa zakupu w „Naszym Sklepiku Tradycji”. Przekazanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak konieczne do wykonywania przez Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej usług sprzedaży

2. Administratorem Państwa danych osobowych jest Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej z siedzibą w Świętoszowicach (42-675) przy ul. Mikulczyckiej 104

3. Państwa dane osobowe będą podlegały automatycznemu przetwarzaniu, w celu zrealizowania obowiązku wynikającego z przepisów prawa, który polega na zrealizowaniu złożonego przez Państwa zamówienia.

4. Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, w szczególności uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania, oraz uzyskania informacji na temat celu, zakresu i sposobu ich przetwarzania. Mają Państwo również prawo żądania czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania lub usunięcia Państwa danych osobowych

5. Jeżeli wyrazili Państwo zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną, zgodnie z ustawą z dnia 26 sierpnia 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002 roku, Nr 144, poz.1204 ze zm.) informujemy Państwa, że zgoda ta może być w każdym czasie odwołana.

6. Jeżeli nie wyrażacie Państwo zgody na dalsze przetwarzanie Państwa danych osobowych w celu świadczenia przez Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej usług sprzedaży, lub na otrzymywanie informacji drogą elektroniczną prosimy o kontakt:

a). Telefoniczny 695-500-156
b). w formie elektronicznej, na adres poczty elektronicznej traditum@tradycja-katolicka.pl
c). w formie pisemnej na adres siedziby Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej, 42-675 Świętoszowice, ul. Mikulczycka 104
d). bezpośrednio do powołanego przez nas Inspektora danych osobowych – Ireneusza Miler, adres mailowy: miler@onet.pl

7. Jeżeli chcieliby Państwo uzupełnić, uaktualnić lub sprostować swoje dane osobowe, jak również otrzymać informację na temat celu, zakresu i sposobu ich przetwarzania, prosimy o kontakt z wyznaczonym przez nas Inspektorem Danych Osobowych.

Polityka prywatności i pliki Cookies

1. Przekazanie danych osobowych przez Klienta ma charakter dobrowolny. Klient ma w każdej chwili prawo do uzyskania informacji o treści przetwarzanych danych oraz prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia o ile jest to zgodne z obowiązującymi przepisami prawa.

2. Administratorem danych osobowych przetwarzanych na stronie www.tradycja-katolicka jest Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej z siedzibą w Świętoszowicach (42-675) przy ul. Mikulczyckiej 104 

3. Dane osobowe przekazane za pośrednictwem w/w strony są chronione i przetwarzane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz.U. z 2002 nr 101, poz. 926, z późn. zm.).

4. Transmisje danych odbywające się za pośrednictwem strony chronione są za pomocą protokołu transmisji SSL.

5. Informujemy, że na stronie mogą być wykorzystane następujące rodzaje plików Cookies:

a). pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
b). pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
c). pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
d). pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
e). pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

7. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisach internetowych z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

8. Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej zastrzega sobie prawo do wprowadzania bez uprzedzenia zmian w całości lub w części, informacji zawartych na niniejszej stronie.

9. Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej informuje i zastrzega, że materiały informacyjne zamieszczone na niniejszej stronie internetowej a także serwisach z nim zlinkowanych nie stanowią wiążącej oferty jakichkolwiek usług. Materiały te mają jedynie charakter informacyjno-poznawczy.

10. Wszelkie prawa do zawartości stron internetowej Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej są zastrzeżone. Użytkownik strony www.tradycja-katolicka.pl ma prawo do pobierania oraz drukowania całych stron lub ich fragmentów pod warunkiem nienaruszania praw autorskich oraz praw z rejestracji znaków towarowych należących do Pod Chorągwią Matki Bożej Łysieckiej.